Agile Informatieanalist

Is het jouw uitdaging om van complexe processen een simpele IT-oplossing maken? Kun jij vervolgens die oplossing omzetten in modellen en ‘user stories’ voor je development team? Kun je ook acteren als product owner in een team of project? Heb je daarnaast een no-nonsense mentaliteit, kom dan bij ons werken. 

 

Als informatieanalist lever je een belangrijke bijdrage aan onze teams en projecten. Jij zorgt dat de juiste vragen gesteld worden zodat de beste oplossing gebouwd kan worden. Jij snapt wat de opdrachtgever zegt en weet te achterhalen wat eigenlijk wordt bedoeld. Jij bent in staat om complexe bedrijfsprocessen uit te werken tot begrijpelijke concepten en een zo simpel mogelijke IT-oplossing. 

 

Je begrijpt dat in de IT ook de techniek achter de oplossing belangrijk is, maar niet leidend.

 

Wat ga je doen?

Als informatieanalist werk je nauw samen met toekomstige gebruikers, productmanagers, architecten en het ontwikkelteam. De verschillende visies en ideeën worden door de informatieanalist bij elkaar gebracht en vormen gezamenlijk de specificaties van de te bouwen IT-oplossing. Deze specificaties worden vastgelegd in heldere en eenvoudige grafische modellen. Deze modellen zijn nodig om de specificaties te kunnen valideren en om ze te kunnen overdragen aan het ontwikkelteam waarmee je samen de ‘user stories’ gaat uitwerken en de backlog opstelt.

Je bent niet vies van details en je bent ook in staat om de technische haalbaarheid van een oplossing in te schatten. Snap jij hoe je een XSD opstelt en wat een JSON bericht is? Herken jij verschillen in toepassing van synchrone en asynchrone communicatie en weet jij goed jouw weg met data modellering? Dan moeten we absoluut met elkaar in gesprek.

 

 

The Netherlands Nijmegen Development 3-5 years

Profile

Wij zoeken iemand met;

 • Een afgeronde (technische) opleiding op bachelor- of master-niveau, bij voorkeur Informatica of Bedrijfskundige informatica.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met data modellering en grafische modellen zoals het use-case-, domein- en procesmodel.
 • Ervaring met de Agile / Scrum methodiek.

 

Jouw persoonlijke kenmerken zijn;

 • Vooral gedrevenheid en vaardigheid om complexe problemen te vertalen naar simpele oplossingen.
 • Je doorgrondt een probleem en je wilt je dat volledig eigen maken.
 • Kwaliteit zit in je bloed, maar je weet dit gepast te balanceren met pragmatisme.
 • Je bent open, transparant en voelt je comfortabel bij het dragen van verantwoordelijkheid.
 • Je werkt graag in een internationaal bedrijf en het feit dat de voertaal binnen Planon Engels is, is voor jou geen enkel probleem.

 

We offer

De Product Development afdeling bestaat uit ruim 160 enthousiaste en gedreven collega’s. Je werkt aan uitdagende projecten in een werksfeer die gekenmerkt wordt door professionaliteit, gedrevenheid en plezier. Jouw persoonlijke ontwikkeling wordt ondersteund met een ruim opleidingsbudget en je groei bepaal je grotendeels zelf. Je komt te werken bij een innovatieve wereldmarktleider in een internationale omgeving, maar met een sterk lokaal en sociaal karakter.

 

Arbeidsvoorwaarden

Planon biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, die worden afgestemd op het profiel van de kandidaat. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder andere flexibele werktijden. Het betreft een fulltime dienstverband met standplaats Nijmegen.

 

Je gegevens worden opgenomen in een geautomatiseerd gegevensbestand. Uiteraard waarborgen wij je privacy en worden deze gegevens nooit aan derden verstrekt.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply for this job! Response within 10 working days.

Questions about this job?

Contact Carlijn Kempees via

0031 6 82820480 or

Carlijn.Kempees@planonsoftware.com

6 Steps and you are hired!
 • 1 Application
 • 2 Screening & feedback
 • 3 Face-to-Face interview
 • 4 Online assessment & evaluation
 • 5 Job offer
 • 6 Welcome at Planon!

Didn’t find the job you were looking for?

Contact a recruiter

Speak to one of our recruiters in person to discuss your options.

Contact
Submit your resume

Submit your resume as an open application and we will contact you as soon as we see a match with one of our vacancies.

Submit
Follow us on LinkedIn

Follow us on LinkedIn and stay up-to-date on our latest news, events and vacancies.

Follow